maandag 29 augustus 2016

Dag 22: zondag 28 augustus down town Silver City > Gila National Park New-Mexico > Apache National Forest- Lymam Lake > Arizona



Vanochtend voor het eerst geen eigengemaakt ontbijt maar een echt Amerikaans ontbijt klaargemaakt door onze beheerders. Voor $25,- krijgen we allemaal 2 overheerlijke pancakes, scrumbled eggs en bacon met juice en coffee.










Op het gemakje het gebroken serviesgoed aangevuld met de laatste boodschappen voor de komende dagen ontbijt- lunch en avondeten gehaald. We blijven ons verbazen wat er hier allemaal te koop is en zijn nog verbaasder over wat allemaal niet mag. Onze six-pack budweiser mogen we niet afrekenen omdat het zondag voor 12.00 uur is???? Maar we mogen wel een shotgun of pistool kopen als we willen. Quinten en Fayline staan verbaasd te kijken naar het enorme assortiment wapens……  Op de pharmacy afdeling halen we zonder moeite medicijnen waar we thuis toch echt een doktersrecept voor nodig hebben. Raar volkje toch die Amerikanen.  Op doordeweekse dagen mag je overigens wel om 10.00  uur sterke drank in je winkelwagen droppen en afrekenen….
Ons plan is vandaag om down-town Silver City door te wandelen en daarna het Gila National monument te bezoeken.


We tanken eerst nog even en krijgen van de pompbediende door dat het erg slecht weer gaat worden vandaag. We hadden al zo’n donkerbruin vermoeden toen we naar de steeds donker wordende lucht keken en idd nog voordat we down-town hebben bereikt komt de regen met bakken uit de hemel zetten. Hier gaan we dus echt niet de camper uit. Daarbij hebben we ons verkeken op het feit dat het zondag is en er zo vroeg weinig activiteit is. We rijden wat rondjes door het blok maar we zien vnl gesloten winkels. We overwegen nog even de tocht naar het Gila Monument te maken maar ook daar is het nat. I.p.v. de 2 uur durende tocht naar boven en later ook weer naar beneden besluiten we alvast maar verder richting het Westen te rijden zodat we toch het Gila Nationaal Park vanuit de camper kunnen aanschouwen. Dit scheelt ons ook morgen weer reistijd want ons vlgde doel ligt 300 km verderop. We hadden graag wat meer van Silver City gezien want het is echt een gezellige stad.




      







 

Onze tomtom geeft weer een nieuwe tijdzone aan wanneer we rond drieën definitief de staatsgrens passeren. Ik word er een beetje gek van. Zit ik net in een ritme krijgen we er weer een uur bij!!!  Onderweg passeren we kleine verlaten stadjes met veel golfplaten gebouwtjes en weinig teken van leven. Onverwacht worden we verrast door echte cowboys die vee bijeen aan het drijven zijn. Dit is echt het “wilde westen”.





Wanneer we nog zo’n 100 km van ons volgende reisdoel af zijn (staat voor morgen gepland) zien we een afslag naar Lymam Lake. We besluiten te kijken of dit recreatie park met mogelijkheden tot kamperen iets voor ons is. Je kunt er zwemmen – vissen- kanoën- klimmen en we hebben water electra en wifi.  

Dit blijkt een goede keuze te zijn. Ondanks dat de wifi niet al te best is genieten we volop van de andere extra’s. De kids willen meteen het meer in om te gaan zwemmen. Helaas neemt de zon net op dat moment het besluit achter de wolken te kruipen. Die zwempartij is dus maar van korte duur. Ze nemen nog wel even de kans om stiekem op een achtergelaten waterscooter te poseren.













Er ligt ook een mooie berg midden op het terrein en we besluiten de Petrygloch Trail te nemen die naar boven loopt. Een tochtje van 1 mijl en door het aangelegde natuurlijke pad prima te doen. Onderweg ontdekken we een grot waar je doorheen kan. Bovenop het hoogste punt hebben we een geweldig uitzicht. Wow het meer is 4x zo groot als dat we vanaf beneden zagen en het uitzicht is adembenemend. We zwaaien ons rot naar Rob beneden in de hoop dat hij ons vereeuwigd. Die is ondertussen de hoognodige administratie aan het bijwerken en laat het klimmen aan ons over. 

Vol zelfvertrouwen gaan we het pad terug naar beneden waarbij we off-road gaan zodat we behoorlijke klim/klauterpartijtjes hebben. Quinten en Fayline genieten volop. Terug bij de camper blijkt Rob al onze klauterpartijen gemist te hebben shit…… geen mooie opnames. Maar we vinden dat hij minstens zelf gezien moet hebben hoe mooi, wijds het uitzicht vanaf boven is en besluiten na het avondeten nogmaals de trip te wagen.
We eten voor het eerst een maaltijd van aardappelen-groenten-vlees. Dat viel nog niet mee om gaar te krijgen, het duurde meer dan een uur voordat het bijtgaar was maar het smaakte prima.

  





















Ondertussen is de zon zover gezakt dat we prachtige sunset foto’s kunnen nemen. In de laatste stralen van het zonnetje dalen we af naar onze kampeerplek waar Quinten en Fayline al een lekker kampvuurtje, thee en koffie hebben gemaakt. We genieten samen van het kampvuur. Onze vriendelijke buurman maakt een hele fotoreportage en voorziet ons meteen even van een aantal tips waar we zeker deze week nog een kijkje moeten gaan nemen. Klinkt allemaal erg leuk maar dan moeten we er nog een week aan vastplakken vermoed ik.  Ik doe een poging om de blog buiten te tikken maar nadat ik de muis kapot heb laten vallen en ben aangevallen door tig muggen ( en ik dacht een vleermuis) vlucht ik toch maar naar binnen.



Morgen maar een uurtje rijden naar Petrified Forest om daar naar het versteende hout en de gekleurde steenwoestijn te gaan kijken.


 












































1 opmerking: