zaterdag 20 augustus 2016

Dag 14: zaterdag 20 Augustus Amarillo > Killeen/Harker Heights-Texas (woonplaats Ward en Annelies)


Na een onrustige nacht slapen vanochtend bijtijds opgestaan. Tjonge wat een noodweer kregen we gisterenavond nog over ons uitgestort. We waren ons op het gemakje aan het gereed maken om vroeg te gaan slapen toen onze (naar onze begrippen stevige camper) zwabberig heen-en weer ging zwaaien. Binnen no-time lag ik samen met 2 kids in bed.  Luikjes omhoog en lichten uit zodat we de bliksemschichten en het onweer dat steeds dichter bij leek te komen goed konden aanschouwen. Quinten wilde nog een mooi filmpje maken maar dat lukte niet zo goed.  De regen kwam met bakken uit de hemel vallen en de donderklappen en bliksemflitsen bleven elkaar maar opvolgen. Daarbij schudde de stormachtige wind onze camper heen- en weer.

Niet helemaal gerust toch uiteindelijk maar gaan slapen om gedurende de nacht nog enkele keren door het aanhoudende noodweer gewekt te worden. Vanochtend voor het eerst opgestaan met een grijs wolkendek en zo te zien gaat dit vandaag niet veel beter worden.
Al om 8.15 zijn we klaar voor vertrek voor de lange afstand van vandaag. Om de tijd te doden kruip ik na het ontbijt maar gezellig bij Fayline in haar bedje om nog enkele uurtjes te slapen. Dit lukt niet helemaal maar is wel erg gezellig en zo lijkt de tijd toch sneller te gaan.  We merken dat we steeds verder Texas in rijden. Zien (en ruiken) veel vaker koeien en grote “ja-knikkers” die olie oppompen.

De rest van de uiteindelijk 9 uur durende rit doden we door het spelen van “vier op een rij”, duizenden, stad-land-rivier en “pesten”. Tussendoor lees ik ook nog maar in mijn e-reader.

Rond 16.00 passeren we een Wall mart waar we nog een paar noodzakelijke dingen inslaan.
Uiteindelijk staan we rond 17.30 bij Ward en Annelies op de stoep. Wow wat een prachtige woning! We kijken onze ogen uit bij de enorme kamers die het huis omvat. Fayline wil ook meteen zo’n inloopkast voor haar kleding. Dit is bijna de helft van haar eigen slaapkamer thuis.  Ook de badkamer mag er zijn > een enorm bubbelbad van 2 meter, 2 aparte wastafels en 2 douches. Je hebt hier zelfs allemaal als je wilt een eigen wc.








Jammer dat het regent anders hadden de kids meteen een duik genomen in het enorme zwembad wat achter in de tuin staat. Ondanks de regen gaan we gezellig achterin de tuin (onder de veranda)  zitten want de temperatuur is prima. We worden vergezeld door enorm veel vogeltjes die nieuwsgierig wat komen eten in de tuin.

  We besluiten een lekkere schnitzel te gaan eten bij “opa’s schnitzel hut” wat vlakbij zit. We gaan er lopend heen waar Quinten alleen maar blij mee is omdat hij opnieuw de kans krijgt om een aantal bijzondere pokemon’s te vangen. De oorspronkelijk Duitse eigenaars serveren hier enkel gerechten met schnitzel of braadworst en als je pech hebt moet je ter plekke je keuze aanpassen want het menu is beperkt en op is op…….. Quinten heeft gelukkig de laatste braadworst maar de zuurkool, goulash soep en frietjes zijn uitverkocht. We horen ze door de muur heen de schnitzels platslaan en even later krijgen we allemaal een vol bord met een flink stuk vlees en aardappelen voorgeschoteld. De mannen eten hun bord netjes leeg maar de dames krijgen het echt niet op.  Gelukkig is het nog een flinke trip teruglopen zodat we de opgedane calorieën weer kwijtraken.





Terug thuis eerst de meest noodzakelijke spullen vanuit de camper naar onze logeerkamers verplaatst en de blog bijgewerkt.

Rob probeert ondertussen de problemen met de computer en de  tv van Ward en Annelies op te lossen. Terwijl ons eerste wasje draait drinken we nog wat en ga ik me klaar maken voor een heerlijk bad…….. Wat zal dat lekker zijn na 14 dagen kattenwasjes en afsproeien in een kleine ruimte. Morgen eerste eens lekker uitslapen en dan eventueel een kijkje nemen in Austin de hoofdstad van Texas. Fayline blij.. want we gaan wss dan nog even een outlet in! Ik ben echt heel blij dat we eindelijk bij onze oom en tante zijn. Het is heel gezellig met hun en het hondje louis, daar heb ik nog lekker mee gespeeld en geknuffeld morgen lekker leuke dingen doen met de familie vele groetjes uit Texas groetjes Quinten dikke kus aan Stef, Mitchell, Twitter, oma en Nick mis jullie wel heel erg. Doei doei.

1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie gezellig bij Ward en Annelies zijn aangekomen, wat een mooi huis zeg!!!! Dat is nog eens een fijne tussenstop! Een keer geen camping en een lekker groot bubbelbad... Heel veel plezier op dit familiebezoek. We missen jullie ook hoor, maar gelukkig voelen jullie toch dichtbij door elke dag de leuke verhalen en foto's we genieten met jullue mee. Dikke kus Steffie en Nick

    BeantwoordenVerwijderen