maandag 15 augustus 2016

Maandag 15 Augustus Page > Monument Valley




Vanochtend al weer bijtijds wakker na voor het eerst een hele nacht te hebben doorgeslapen. De zon komt zo rond 5.00 uur op en meestal wordt er dan wel iemand van ons wakker.  Rond half 7 toch echt maar opgestaan omdat Rob al vanaf 6.00 uur aan het proberen is om internetverbinding te krijgen.

Het is heerlijk buiten de zon brandt nog niet zo hard en dus nog goed uit te houden. Terwijl Rob met laptop in de hand over het kampeerterrein loopt om goede ontvangst te krijgen geniet ik lekker van het zonnetje. 


Monument Valley
Rond negenen klaar voor vertrek richting Monument Valley. Dit Tribal Park wordt beheerd door (Navajo) indianen. Dat is goed te merken. Onderweg passeren we regelmatig kleine stalletjes met handgemaakte jewelery.  Natuurlijk stoppen we om een paar mooie armbandjes te kopen. Het is idd handgemaakt zelfs ter plekke zitten een paar kleine jongetjes fijne kralen te rijgen. Kinderarbeid vlgs Fayline. (wel goed voor de fijne motoriek…)











De wegen lijken eindeloos maar er is onderweg zoveel moois te zien.  Uitgestrekte wat kale woestijnvlaktes worden afgewisseld met enorme grote rode rotsformaties en tafelbergen. Deze buttes (je spreekt uit bjoet)  zijn vrijstaande smalle hoge rotsformaties die door wind-en regenerosie zijn gevormd. We stoppen regelmatig om mooie landschapsfoto’s te kunnen schieten.  Het lijkt hier wel een beetje het wilde westen. Niet voor niets dat dit landschap als decor heeft gediend voor veel wild West films. Waar we ook kijken overal worden we omarmd door deze prachtige rotsformaties en geen enkele lijkt op elkaar. Ik verwacht steeds na iedere bocht een indianen dorp aan te treffen.








We houden een korte stop om bij een lokale supermarkt onze voorraad aan te vullen en vervolgen daarna onze weg.  We passeren de grens naar Utah.



Rond drieën arriveren we op onze kampeerstek. Prachtig tussen majestueuze grote rotsen staan we op een fijn plekje.  Hier geen overdaad aan muggen maar wel flink veel vliegen.
 Gouldings Campground




We zijn hier nu bijna een week en ik besluit toch maar eens een wasje te draaien in één van de enorme laundry’s die we tegenkomen. Kost geen drol maar blijkt nog ingewikkelder dan in 1instantie lijkt. Een wasmachine met bovenlader en muntjes zijn we niet echt gewend. Maar uiteindelijk krijg ik de machine’s aan de praat en binnen no-time zijn de wasjes gedraaid. Niet helemaal het zelfde resultaat als thuis maar dat kan ook niet binnen 25 min. Het ruikt in ieder geval weer lekker fris. Daarna een Super-dry ( en snel) rondje door een enorme droger waar zelfs Fayline en Quinten samen met gemak in passen. Ik kan zelfs strijken maar dat lijkt me weer wat te veel van het goede. Binnen een uur 2 wassen gedraaid en gedroogd en gevouwen.  Dat lukt me thuis niet.



Wat afkoeling gezocht in het binnenzwembad. Wel jammer dat dat hier allemaal binnen is. Zal wel zijn redenen hebben maar we liggen ook graag in het zonnetje. Terug in de camper blijkt het al een uur later te zijn dan we dachten. We rijden tegen de tijd in zodat we ongemerkt een uur opschuiven. Straks richting Texas gaat dit nog een uur schelen. Wel verwarrend voor ons bio-ritme.

Vanavond lekker de BBQ aangestoken en ondanks de vliegenplaag besloten buiten te eten. Nou dat hebben we geweten!!! Binnen no-time naar binnen gevlucht voordat de vliegen er met ons eten vandoor gingen. Het ziet hier werkelijk “zwart van de vliegen” zoals het spreekwoord zegt…..

Nog even lekker verkoeling gezocht in het zwembad maar nadat er zich een grote troep Franstalige Canadesen met veel kabaal bijvoegden toch maar weer de rust van de camper opgezocht. Omdat de tv toch zijn werk niet doet wederom de avond gevuld met spelletjes Rummikub en duizenden.






3 opmerkingen:

  1. Ik zie je al lopen pa...met de laptop over de camping omhoog houdend voor signaal haha. Wel super om jullie zo te kunnen volgen wat een mooie verhalen en foto s, gewoon prachtig! Ik geniet vanaf hier echt mee kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie je al lopen pa...met de laptop over de camping omhoog houdend voor signaal haha. Wel super om jullie zo te kunnen volgen wat een mooie verhalen en foto s, gewoon prachtig! Ik geniet vanaf hier echt mee kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. volgende keer zo'n bus met een jeep erachter? wat een prachtige reis.

    BeantwoordenVerwijderen