zondag 21 augustus 2016

Dag 15: zondag 21 augustus; Killeen en omgeving ( bij Ward en Annelies thuis)


Nu we bij Ward en Annelies logeren wilden we vanochtend voor het eerst proberen lekker uit te slapen maar omdat we al weken in zo’n vroege ochtend modus zitten lukt het niet echt. Om 8.30 waren we allemaal klaar wakker.
 Eindelijk een fatsoenlijke oven in de buurt om de afbakcroissants te maken dus Rob gaat vrolijk aan de slag. ( aan het eind v/d middag ontdekken we dat we in onze camper ook een joekel van een oven hebben maar die hebben we dus al 14 dagen gemist…?!?) Opnieuw staat het vandaag te ………regenen. Ongelofelijk zitten we midden in de zomer in Texas waar het altijd bloedheet is en juist dit weekend regent het pijpenstelen. Maar de temperatuur is prima dus we gaan lekker op het gemakje buiten ontbijten. We genieten van onze croissants en een lekker yoghurtje.

We kletsen lekker bij en hierna laat Fayline zich lekker verwennen door Annelies.  Ze krijgt mooie wenkbrauwen en glimmende nagels aangemeten en is superblij met al dat “meidengedoe”. Ondertussen probeert Rob nog steeds de computer problemen op te lossen en daar lijkt enig schot in te komen.
Na een lekker wandelingetje met “Louis” besluiten we richting de outlet te rijden zodat we toch overdekt iets kunnen ondernemen. We scoren een leuk rugzak voor Quinten en Fayline vult haar kledingkast nog maar eens aan. (als dit zo door gaat moet die inloopkast er thuis echt gaan komen!!)



Op de terugweg aangereden bij het verlaten “ghosttown” Grove. Een stuk of 7 verlaten gebouwtjes, pomp en waterput in (bijna) the middle of nowhere laten een authentiek beeld zien van het vroegere Texas. Hier zijn vast ook westerns opgenomen. We schieten een aantal prachtige foto’s en vergapen ons aan al die vintage spullen die we binnen in de huizen/gebouwen zien staan. Hier staan echt wel veel superleuke dingen binnen om ons huis mee op te pimpen. Oude reclame borden, prachtige koffers, oude postoffice kasten etc…….. Ook buiten staan een paar prachtige old-timers die vermoedelijk niet meer aan de praat te krijgen zijn. Teruglopend blijken de koeien in de wei hun hek geen grens te vinden. Ze stappen er  doodgemoederd overheen en komen ons nieuwsgierig tegemoet. We laten ze achter op een doodlopend stuk weg in de hoop dat ze vanzelf hun weitje weer opzoeken.













Hierna nog even chillen op de bank terwijl we uitzending gemist kijken zodat we toch wat Nederlandse tv meekrijgen deze weken. Morgen gaan we de hoofdstad van Texas (Austin) bezoeken. Kids kijken er nu al naar uit omdat hier een wederom een graffiti muur is waar ze ook zelf op mogen spuiten. Nu eerst nog ergens spuitbussen vandaan toveren zodat deze droom niet in duigen valt.
























1 opmerking: