zaterdag 13 augustus 2016

Zaterdag 13 augustus 2016 rondvlucht boven de Grand Canyon


Vanochtend in alle rust ontwaakt. Ik was al vanaf 5.00 uur wakker maar de kids hebben bijna het klokje rond geslapen. We staan rond 7.30 op.  Quinten begint al een volleerd kampeerder te lijken. Hij begint meteen met het klaarmaken van het ontbijt op onze picknick stek naast de Camper.
Wanneer we buiten komen zien we dat het
overgrote deel van de kampeerder rondom ons al vertrokken zijn voor een trektocht. Terwijl we lekker zitten te ontbijten krijgen we bezoek van een familie herten. Twee volwassen en twee jonkies komen behoorlijk nieuwsgierig dichterbij. We zijn er stil van……. Prachtig hoor om al die dieren zo van dichtbij te kunnen aanschouwen. We hebben ondertussen al eekhoorns (superklein en normale grootte), een prachtig blauw vogeltje en enorme grote zwarte kraaien en natuurlijk de familie hert van dichtbij mogen aanschouwen.

Als echte kampeerders onze afwas in een teiltje bij het fonteintje gedaan. We maken zelfs gebruik van de openbare toiletten. Maar een douche nemen gaat me toch nog één stap te ver. Ik wacht wel tot we weer zijn aangesloten op stromend water.




We worden rond 10.30 bij de airport verwacht dus tegen tienen vertrekken we die kant op.  We zijn ruim op tijd en kijken op ons gemakje naar de stijgende en dalende vliegtuigjes. Wij blijken in een kleine Cesna van max 10 personen te zitten en Quinten is de uitverkorene die vandaag co-piloot mag zijn. Hij heeft echt het mooiste plekkie en geniet zichtbaar van zijn rol. Na afloop is hij ervan overtuigd dat hij zo een eigen vliegtuigje kan besturen…….


We vliegen bijna een uur over het mooiste natuurpark wat we ooit mochten aanschouwen. Niet voor niets dat dit is uitgeroepen tot een nationaal werelderfgoed. Onbeschrijfelijk hoe grootst, wijds en prachtig de natuur zich onder ons door erosie heeft gevormd. We voelen ons klein en nietig zo boven een gebied dat ruim anderhalf x de lengte van Nederland omvat.  Hij lijkt wel of we continue stilhangen. Fayline wordt een beetje dizzy in dit kleine voertuigje maar de rest van ons heeft nergens last van.  Een beetje draaierig en bleekjes stapt ze uit maar ze heeft gelukkig geen gebruik hoeven maken van de “spuugzakken” die aanwezig waren. Na een pilletje tegen misselijkheid was dit gelukkig al snel over.
Maar zo'n rondvlucht was zeer de moeite waard, een belevenis die je nooit zal vergeten.
Kijk maar even mee:




















Daarna lekker pizza/pasta gegeten en op zoek naar een wifi stek zodat we onze blog de lucht in kunnen sturen. Dat valt nog niet mee in zo’n bergachtig gebied. We nemen zelfs een kop koffie bij de Mc Donalds om gebruikt te kunnen maken van de Wifi maar ook daar lukt het niet.  We proberen het goed bij te houden maar we hebben heel vaak geen verbinding of deze wordt direct verbroken.
Daarna een bezoekje gebracht aan Bedrock City bij de “Flinstones”.  Voor een paar euro wanen we ons heel even in de wereld van Fred Flinstone en Barney Rubble. Het parkje is niet zo groot en al wat verouderd maar roept toch wel jeugdsentiment op. De rest van de middag blijft de begin tune van de filmpjes in mijn hoofd hangen. Voor Quinten en Fayline is het allemaal wat onbekend maar ook zij genieten ervan.  Nog heel even overwogen om mijn peper/zout stellen collectie uit te breiden met Pebbles en Bambam maar $25,50 vind ik toch wat te gortig…….













Omdat we al zo’n eind van onze oorspronkelijke kampeerstek zijn besluiten we op zoek te gaan naar een plek op weg naar onze volgende stop.

Na 2x aanrijden vinden we bij Williams een fijne kampeerplek Circle Pines Koa. We hebben weer wifi, stromend water en elektriciteit. Voor de kinderen is er een zwembad om even bij te komen en ik duik zelf even een paar x een kwartier in de hot-tube om daarna lekker af te koelen in het zwembad. Ik zwem zelfs een 20-tal baantjes al is dat hier snel gepiept in een bad wat maar 15 meter lang is hahaha……..


Daarna lekker gedoucht en op ons gemakje haren gewassen wat toch net iets makkelijker gaat dan in de douche in de camper> hier kunnen we de douchekop niet vast zetten en dat valt voor die lange bos haren van Fayline en mij niet mee.
De rest van de avond lekker buiten Rummikub en kaartspelletjes gespeeld. We merken wel dat we hoger in de bergen zitten dit scheelt gevoelsmatig toch al gauw een graadje of 10 en dat is prima uit te houden. We hebben voor het eerst last van wat muggen en smeren ons dus goed in.  Morgen richting Lake Powell bij Page.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten